Behalve nieuwe investeringen, vindt er ook een volgende bezuinigingsronde plaats in het onderwijs, van totaal 183 miljoen. Dat bedrag mag volgens SP en GroenLinks niet ten koste gaan van leraren. Daarom vragen wij jullie hulp door onderstaande vragen in te vullen. Op 21 februari debatteert de Tweede Kamer over leraren. Daar zullen wij jullie beste adviezen meteen aan het kabinet voorleggen. We willen het weglekken van onderwijsmiljoenen een halt toe roepen!

 

Laat je horen!

* dit veld is optioneel, maar met je e-mail adres kunnen wij reageren op je input en je desgewenst op de hoogte houden. We zullen nooit zonder toestemming je gegevens delen met derden.
Een bonus? Een auto van de zaak? Of wat denk je van het voorbeeld van een recruitmentbureau in Amsterdam, dat nieuwe leraren minimaal een jaarcontract belooft en de huur halveert om pas afgestudeerde pabostudenten van elders uit het land te werven?
Wil je op de hoogte blijven van nieuws over dit onderwerp? *
als je je email adres achterlaat kunnen we je op de hoogte houden van ontwikkelingen
Kom je naar onze bijeenkomst op woensdag 14 februari?
Kom je verder praten met SP en GroenLinks over de ideeën tegen werkdruk en geldverspilling in het onderwijs? Op woensdag 14 februari ontmoeten we je graag vanaf 19:30 op Snouckaertlaan 70 te Amersfoort. Zie ook ons evenement op Facebook.

 

Stop de dreigende onderwijsbezuiniging

Het onderwijs staat onder druk. Te grote druk. Overvolle klassen, een torenhoge werkdruk, bureaucratie en een te laag salaris maken dit schitterende beroep onnodig onaantrekkelijk, met een flink lerarentekort als gevolg.

Het vorige kabinet van VVD en PvdA heeft broddelwerk afgeleverd en een tekort van een half miljard achtergelaten, zonder de problemen van leraren aan te pakken. Dit kabinet dreigt nu een deel van dit gat te dichten door een bezuiniging van 183 miljoen. Dat noemt men de doelmatigheidskorting.

Niet ten kosten van docenten en leerlingen

GroenLinks en de SP willen vinden dat heel erg dom. Wij willen voorkomen dat dit gat in de begroting, deze fout van politiek Den Haag, ten koste van meesters, juffen, leerlingen en studenten gaat. Wij hebben aan de minister gevraagd hoe het onderwijs doelmatiger kan werken. Is dat meer leerlingen in de klas? Is dat nóg een paar uur extra overwerken per week? Daarop liet minister Slob weten dat suggesties welkom zijn. Die suggesties geven we hem graag, maar dan wel in overleg met jullie.

Ondertussen strijden wij door voor meer geld voor kleinere klassen, vermindering van de werkdruk en verhoging van de salarissen in het onderwijs. Maar we willen sowieso voorkomen dat die bezuiniging in de klaslokalen terecht komt.

Samen aan de slag

Op woensdag 21 maart debatteert de Tweede Kamer over leraren. Daar willen we met jullie suggesties aan de slag.

Dus help ons en jezelf en vul bovenstaand formulier in.

Tot snel,

     Lisa Westerveld – Kamerlid GroenLinks 

foto Peter Kwint     Peter Kwint – Kamerlid SP